בדיקת עמדת טעינה לרכב חשמלי

עמדות הטעינה לרכב חשמלי שנמצאות כיום בבתים רבים דורשות בדיקה וביקורת, שלא לדבר על התקנה נכונה והיערכות של הבניין לכך. להלן הפרטים הנחוצים לכם לשם קבלת מידע על בדיקת עמדת טעינה רכבים חשמליים בצורה מקצועית ומוסמכת.

מה צריך לדעת על עמדת טעינה לרכב חשמלי?

יש כמה סוגים של עמדות טעינה והן חייבות להתאים לרכב מבחינת זרם חשמלי והספק, יש צורך בהיערכות של הבניין והסכמת ועד הבניין, כמו גם קבלת אישור של חברת החשמל לכך ולכן יש לבדוק את הדרך הנכונה ביותר לחבר עמדת טעינה. לפעמים יש להמתין להתקנת לוח חשמל תלת פאזי על מנת שיעמוד בהספק ובזרם שנדרש לרכב חשמלי, זה נכון במיוחד בבית פרטי.

מי רשאי לבצע את הבדיקה?

בדיקת עמדת טעינה לרכב חשמלי נעשית רק על ידי בודק חשמל מוסמך, לפי דרגת רישיון בודק שלו ויש לו גם התמחות בתחום טעינת רכב. זה נכון גם לגבי בדיקת עמדת טעינה כגון טסלה, שהיא מכונית עם דרישות מיוחדות משלה. ישנה עדיפות לבחירת בודקים עם ניסיון כולל.

 
בדיקת עמדת טעינה לרכב חשמלי

מה ההבדל בין עמדת טעינה רגילה לעמדה מהירה? ​

יש שלושה סוגים של עמדות טעינה: עמדת טעינה ניידת, עמדת טעינה AC mode 3 שממלאת בטרייה בתוך כ-7 שעות ועמדת טעינה מסוג DC mode 4 שנחשבת לעמדת טעינה מהירה. ההבדל הוא בהספק שנדרש, כאשר עמדת טעינה רגילה מתאימה לבית פרטי ועמדת טעינה מהירה היא ציבורית ומספקת 50 קילו וואט ומעלה. זה מאפשר לטעון מהר אבל גם לא מתאימה לבית משום שהעומס רב ואינו מאפשר שימוש במכשירים אחרים.

איך מתקינים עמדת טעינה בבית? ​

  • עמדת טעינה ניידת mode 2 היא פשוטה ואינה דורשת יותר מאשר מתאם, אבל היא לוקחת זמן רב וטוענת רכב בתוך 12 שעות ומעלה, ולכן מתאימה למי שלא נוסע הרבה.
  • עמדת טעינה ביתית רגילה שטוענת בתוך 7 שעות חייבת התקנה מתאימה על ידי חשמלאי, היא קבועה ומתחברת ללוח החשמל הביתי ישירות, יחד עם מתג ומספק. מספקת עד 22 קווט"ש. אפשר להסתפק בלוח חד פאזי אבל לוח תלת פאזי יאפשר לכם להשתמש יותר במכשירי חשמל כבדים בתוך הבית.

באיזה מקרים יש צורך בבדיקה?

בדיקת עמדת טעינה רכבים חשמליים נדרשת מלכתחילה בעמדות ביתיות שרוצים להתקין בבית ורוצים לוודא שהותקנו נכון, שלוח החשמל עומד בכך ושאתם לא תגרמו לנזק בגלל עומס. בבנייני מגורים שבהם מוקמות עמדות טעינה יש לבדוק את עמדת הטעינה הציבורית בדיוק כמו כל מתקן חשמלי אחר בבניין ובשטח המשותף.

 

בדיקת עמדות טעינה נעשות גם כאשר יש חשש לכך שהן לא עובדות באופן תקין. סימנים לתקלות יכולים לכלול טעינה איטית מהרגיל, קושי בהתחלת הטעינה, תקלות חוזרות (טעינה דולקת ונכבית) ועוד. כאשר מזהים תקלות מהסוגים הללו יש צורך לטפל בכך במהרה, לפני החמרת המצב. כמובן ניתן לנסות לבדוק עצמאית במה מדובר, אך מומחה בדיקת חשמל יוכל לזהות גם בעיות אשר לא ניראות לעין ולדאוג להציע פתרונות.

כל כמה זמן יש לבצע את הבדיקה?

  • יש לבצע בדיקת חשמל ע"י בודק חשמל מוסמך לפני הפעלת עמדת טעינה כמו כן, בדיקת ממסר פחת יעודי פעם בשנה ע"י בעל רישיון חשמלאי.
  • בכל פעם שמתווספת עמדת טעינה לרכב לבניין שלכם יש לבדוק את הניטור של החשמל כדי שלא יווצר עומס מיותר על לוח החשמל, כדי לוודא שהחיבורים נעשו נכון וכחוק וכדי למנוע כל מקרה של קצר ושריפה בגלל עומס גדול.
  • לעיתים צריך להיערך להגדלת חיבור לוח חשמל חניון ציבורי, כי כל שנה נוספים עוד ועוד רכבים חשמליים.

טעינה של רכב חשמלי מחושבת בעיקר לפי החשמל שהיא צורכת על מנת למלא בטרייה ולכן עולה בין 20-50 ₪ לבטרייה. עלות הטעינה לקילומטר נעה בין 9-13 א"ג לקילומטר, כאשר רכב חשמלי טסלה נחשב לזול ביותר מבחינת טעינה. טעינה בעמדה ציבורית יקרה יותר ועלולה להגיע לעשרות אגורות לקוט"ש, הסיבה היא ההספק הגבוה ומהירות הטעינה הגבוהה הנדרשת לכך.

החשמל שנצרך בבית מחושב ומתווסף לחשבון החשמל הביתי, וזה כולל שינויים שעשיתם אם החלפתם לוח חשמל שיתאים לכם יותר. הטעינה בעמדה ציבורית מחושבת ומשולמת בנפרד בעמדת הטעינה, בדיוק כמו לשלם על דלק בתחנת הדלק.

מדוע לבחור ביוסי שמר?

הגיע הזמן לבדוק אם כל החיבורים בבניין שלכם חוברו נכון וכחוק כדי למנוע אסון.
יוסי שמר – בודק חשמל מוסמך עם התמחות בייעוץ, בטיחות,ביקורת מתקני חשמל במבנים ובדיקת מערכות סולאריות.
התקשרו ואשמח לעמוד לשירותכם לבדיקת עמדת טעינה לרכב, לייעץ לגבי לוח חשמל חניון וכו'..

תוכן עניינים

תפריט נגישות

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא
073-7750183